prva strana

Subota, 4. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Avgust 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

kalendar

pisma

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Podnesite predsedniče ostavku

Ponovljena poruka dr Jovanu Tomiću, predsedniku Valjevske opštine

Redakcija Revije KOLUBARA

Ne bih da se obrukam


Mnogobrojna neispunjena obećanja

Dovoljan, sasvim dovoljan razlog za odlazak dr Jovana Tomića sa gradonačelničke dužnosti u Valjevu su i mnogobrojna neispunjena obećanja koja su on i njegova stranka Nova Srbija olako davali pred izbore krajem leta 2004. godine. U međuvremenu smo se i te kako uverili i da su ih još lakše zaboravili. Olakog obećavanja bivalo je sa te strane i mnogo kad docnije. Mi ćemo ovoga puta podsetiti samo na ono šta je dr Tomić obećavao u svojim predizbornim obraćanjima biračima. Odnosno – kako ih je on onda obmanjivao.

Ipak, bar jedno od svega onoga što je dr Tomić onda poručivao sasvim se obistinilo. Govorio je: „Neka naši sugrađani dobro razmisle, jer kako izaberu tako će im i biti”.

POZNANSTVO SA KOŠTUNICOM – NAPRED, 20. avgust 2004, članak „Ne bih hteo da se obrukam”:

Bilo bi zaista neumesno s moje strane da se, ukoliko preuzmem jednu tako važnu ulogu u ovom gradu, na tom mestu obrukam.

Trebalo bi najpre pomoći onim preduzećima kojima malo treba da se pokrenu. Oporavak tih preduzeća predstavljao bi stimulans i za druge, a istovremeno bi počelo i zapošljavanje.

U kontaktu sa vladom i ministrima mora se nastupati agresivnije.

Kao predsednik Valjevske opštine ne bih se ustručavao da, primera radi, predsedniku vlade, s kojim se poznajem godinama, kažem: „Gospodine Koštunica, ne možete dozvoliti da u ovoj Srbiji jedan grad od tolikog kulturnog, istorijskog, pa i privrednog značaja za područje na kome se nalazi, dalje propada”.
Ukoliko bih se našao u ulozi predsednika opštine, pored Opštinskog veća, napravio bih jedan savet sastavljen od ljudi koji bi se dobrovoljno angažovali za preporod Valjeva.

Hoću da razgovaram sa svakim dobronamernim čovekom, da se konsultujem sa njim i da poslušam savet koji mi da.

Jedan čovek ne može sve da zna i zato smatram da je sasvim logično svaki segment prepustiti onim ljudima koji su stručni u tim oblastiuma. Ja bih, kao predsednik Opštine, bio tu da te ljude okupim i usmerim.

Bio bih otvoren za sve udare i kritike, pa čak i one kritike koje nisu dobronamerne.

HIRURŠKI REZOVI – NAPRED, 30. septembar 2004, poruka biračima: „Uradiću sve što mogu da bude bolje”. Biračima su mnogo puta do sada davana lažna obećanja. Ne bih hteo da se to dogodi i ovoga puta.

Sve što je u mojim mogućnostima uradiću da ljudima bude bolje.

Kad je reč o oporavku valjevskih preduzeća, već sam razgovarao sa odgovornim ljudima i imam neka obećanja koja me ohrabruju, pogotovo u tim prvim koracima.

Svestan sam i brojnih problema, ne samo ekonomskih, već i urbanističkih i ekoloških, koji muče naše sugrađane, tako da bi, ukoliko postanem predsednik opštine, moj prvi potez moglo da bude otklanjanje nečistoće u gradu, što, pre svega, podrazumeva rešavanje problema Jaza, koji je svima dobro poznat.
Sagledaću koje su mesne zajednice u opštini zanemarene, kako bi se za njih, u okviru budžeta, izdvojila neophodna sredstva.

Kao predsednik Opštine i hirurg, nastaviću rezove u ovom gradu, kako bih otklonio sve one uzroke koji su nas doveli u ovako nezavidnu situaciju.

Neka naši sugrađani dobro razmisle, jer kako izaberu tako će im i biti.

I VIŠE OD OBEĆANOG – NAPRED, 8. oktobar, izjava po izboru za predsednika:

Svojim sugrađanima mogu da obećam da ih neću izneveriti i da ću se potruditi da ih prijatno iznenadim i učinim i više od onoga što sam obećavao.